Funderar du på att skaffa makiser?

Att skaffa markiser kan vara ett bra sätt att få ett hus att se bra ut. Solen påverkar hemmets interiör, och markiser skyddar båda genom att blockera ultravioletta strålar som kan skada möbler, golv och till och med elektronik i hemmet. De hindrar också värme från att byggas upp i rum som annars skulle vara varmare än de rum som skuggas av solen. I en artikel som nyligen publicerades av en nyhetsbyrå på nätet konstaterades att husägare bör överväga att köpa en markis till sina hem om de inte redan har gjort det eller om det är dags att byta ut sin befintliga markis.

Markiser är ett i princip permanent inslag i ett hus, så det är viktigt att välja en stil som skapar ett enhetligt utseende på hela utsidan. Stilen varierar mellan en rak markis och en markis med ett förlängt överhäng för att skugga en del av ett fönster. Vissa stilar har en valv i toppen och allt är en fråga om tycke och smak. Markiser finns i många olika färger. Markisen skyddar husets utsida från solskador och kan ge ett vackert utseende som förbättrar husets utseende, vilket i sin tur höjer priset när det är dags att sälja. En webbplats hade en artikel om markiser och de var köpta av ett företag i Göteborg som heter Jaretegs Interiör. Där får man mycket markis för pengarna.

I en nyligen genomförd studie av ett universitet konstaterades det att markiser är ett utmärkt sätt att skydda hemmets interiörer från överskottsvärme när solen står högt på himlen under sommaren. En bostadsrättsförening har även rekommenderat att man borde skaffa markiser om man inte redan har gjort det, eller köpa nya om den befintliga markisen är redo att bytas ut innan sommarsäsongen börjar igen i april.